God mat och ett skönt träningsschema på min önskelista!

Idag är man ju knappast ensam om att känna sig stressad gällande både det ena och det andra och det är väldigt vanligt att det handlar om just kost och träning. Sedan brukar det även vara på det viset att det också handlar om det fritidsintresse man har då det i många fall kan kännas som att det är för dyrt, eller att det tar upp för mycket tid.

I mitt fall är det ett ganska billigt intresse det handlar om i grund och botten, eftersom det är blommor i allmänhet och rosor i synnerhet som jag gillar. Jag har alltså ett intresse som varken är farligt eller galet, det är lättillgängligt och det är billigt., men ändå kan jag ibland känna att jag borde gjort någonting mer vettigt än att gå i flera olika blomsteraffärer under lördagseftermiddagarna.

Sluta ha dåligt samvete!

glädje, träning och blommor!

Vad som sker är ofta att vi får dåligt samvete och känner att vi borde vara mer nyttiga hela tiden, oavsett vad vi gör. Detta är väldigt synd för det påverkar oss alla på ett negativt sätt. Jag tänker därför så gott det går fortsätta med mina shoppingturer där jag kommer hem med blommor som fyller hela huset!

Maten och träningen, då? Ja, även där har vi svårt att vara nöjda och stolta. Jag som tycker att det är jättegott med nyttig mat och älskar träning har inte direkt några problem med att lösa detta, men även jag äter chips emellanåt och då känner jag faktiskt att det var ytterst onödigt!

Träning och kost hör ihop och det är enklare än du tror!

Jag har upptäckt att det här med träning och kost hör samman väldigt mycket. När jag äter någonting som är nyttigt så känner jag direkt att kroppen mår bra och att jag påverkas positivt av det både fysiskt och mentalt. Detta leder fram till att jag vill träna eftersom kroppen har energi och kraft att göra det.

Det blir alltså som att man sluter cirkeln och att man får det ena gratis om man bara börjar med det andra. Mitt tips till alla er som tycker att det är svårt att få till det med träning, kost och att hinna med ert fritidsintresse är att peppa dig själv. Ett annat tips är att unna sig något man gärna vill men som ändå är nyttigt. Ett exempel på det är vårt power rack jag skrev om i förra inlägget. Nu är jag ”tvungen” att träna extra hårt 🙂

Belöna dig själv med bra och nyttiga saker hela tiden på vägen till ett mer hälsosamt liv där ditt intresse får en framträdande roll, för det är ju då man mår som bäst!