Första inlägget, Snart är det vår och sommar!

Hej och välkommen till en rykande färsk blogg!

Ja, nu allihop är det dags för att förbereda sig på allt vad det innebär när våren knackar på dörren och det är ju knappast några tråkiga saker man förbereder sig för!

Vad vi har att se fram emot nu är sol och värme, grönska och förhoppningsvis ytterst lite regn och rusk. Nu kan ju i och för sig även det vara mysigt när det väl är vår och sommar, eftersom vi är lediga och kan kura ihop oss med en trevlig bok i soffan om vi har lite otur med vädret!

Jag som älskar blommor av alla de slag ska såklart plantera som en tok nu när det drar ihop sig! Då vi har både en stor balkong hemma och en rejält tilltagen trädgård vid sommarhuset så finns det mycket plats att plantera blommor, så jag kan go bananas, vilket passar mig perfekt!

Plantera blommor och blader!

En vacker ros!

Jag älskar ju i princip alla blommor och växter, men mitt hjärta bultar extra hårt för rosor. Då det finns så många olika sorter av denna underbara blomma så kan man plantera många rosor på trädgården och hemma på balkongen utan att det blir ”för mycket” och det passar mig som handen i trädgårdshandsken!

I år tänkte jag plantera mer än vad jag gjorde förra året, så att det blir en lite sådär gammaldags känsla där det finns blommor av alla möjliga slag utanför huset.

Tänk vad härligt att vakna upp till ett nystädat hus (om man nu varit duktig nog att städa) och gå ut i morgonrocken och plocka sina egna blommor till vaserna därhemma medan kaffet blir klart i köket! Ett riktigt drömscenario som jag ska se till att få i år!

Träning på köpet!

När man planterar blommor så är det mycket rörelse för kroppen och det är tunga lyft och mycket böjande upp och ner och allt möjligt. Detta innebär att man får träning på köpet medan man gör trädgården fin. Det kan ju inte bli bättre, eller hur?

Tänk på det till nästa gång du vill piffa till det i trädgården, för man får så mycket gratis när man är aktiv med annat som man inte tänker på. Just på sommaren kan det vara skönt att koppla bort träning, men man kan ju få det gratis genom att cykla när man är på lantstället, simma mycket och, såklart, plantera en himla massa blommor! På tal om lantstället håller vi på att installera ett hemmagym där, vi har precis köpt ett så kallat Power Rack. Vi har sedan tidigare en skivstång och vikter. Detta kombinerat med ett power rack ger oss nästintill obegränsade träningsmöjligheter. Fantastiskt!

Nä nu måste jag fixa med mina krukväxter igen!

Vi hörs!